Blog

Így vigyázz a táskádra

PólóBár
2020.04.12 14:27
Így vigyázz a táskádra

Praktikus tanácsok, hogy a táskád sokáig tartson

"Végre! Már vannak Rumini pólók! A PólóBár csapata idén nyáron mutatta be az első darabokat, és a kínálat azóta csak bővült. Egy Rumini kötet meg egy póló remek ajándék szülinapra, és a közelgő karácsonyt se felejtsük. Például ilyen Rumini kártyás pólód is lehet! .

- A mai világban minden amerikai szuperprodukciónak vannak úgynevezett merchandising - reklámajándéktárgy - kísérői. Hogyan jött az ötlet, hogy egy mai magyar gyerekirodalmi szuperprodukciónak is készítsetek ilyet?

– Nemrégiben azon gondolkodtam egy könyvesboltban járva, gyerekeimmel a hazai kortárs meseirodalom remekei közt ámulva, kapkodva, válogatva, hogy MIÉRT?

Miért csak a Disney, Hello Kitty, Star Wars ...???

Hol vannak a hazai kiváló mesék hősei??? 10 évvel ezelőtt a Mézga Családnak átütő sikere volt a pólóinkon.

Rajta hát, és itt a gondolatot tett követte, így jutottam el egy márciusi hétvégén a Meseünnepre, ahol végre együtt láthattam, hallhattam a hazai kortárs meseirodalmat és lelkesen tereferélő közönségük apraja-nagyját.

Örüljünk annak végre, amink van, szeressük, használjuk.

 

– Te magad is remek grafikus vagy, számtalan ötletes, nagy sikert aratott pólóminta került ki a kezed alól. Milyen volt együtt dolgozni a Rumini-pólókon Kálmán Annával?

– Könnyed, kreatív, vidám. Rengeteg jobbnál jobb illusztrációból választottuk ki a végső pólókra kerülőket.Itt három szakma találkozott: írói fantázia, illusztrátori tehetség és a PólóBár tapasztalata, ebből születtek a már kapható Rumini pólósorozat első darabjai.

– Berg Judit vitathatatlanul a legelismertebb kortárs gyerekíró. Nehéz volt őt „becserkészni”? Mennyire szólt bele a pólóalkotás folyamatába?

– Örömmel állt elébe, hiszen már több szálon futó merchandising tevékenységben vannak benne a Rumini figurák. Ez egy hármas agyalgás volt. Kálmán Anna adta a rajzokat, Berg Judit a szövegeket, a PólóBár „összefésülte”, vagyis pólóképessé tette. Határozott koncepció mentén haladtunk, a vizuális kultúrát olvasztottuk össze a divattal és a regényhősök esszenciájával. Ennyi.

- Úgy tudom, folyamatosan jelennek meg a Rumini-figurák a Pólóbár mintái között. Szándékos a „csepegtetés”? És a Rumini sorozat végére érve, vannak készülő, vagy tervbe vett más mesefigurák is a láthatáron, további kortárs szerzőktől?

- Többeket megkerestünk, néhányan elutasítottak, ami nagy kár, de az elvünk, hogy nem nógatunk senkit. 15 év tapasztalata Nálunk egy helyen koncentrálódik. Ha valakinek ez megtetszik, örömmel látjuk a PólóBár MesePóló csapatában.

A Rumini-sorozat egyelőre négy klasszissal debütált.

Annyit elárulok, folyamatosan érkeznek Berg Judit és Kálmán Anna figurái a kis hősöknek: Szélkirálynő, Szkander Bob, Ménkű Kapitány – Apukáknak is, izgalmas térképek- meglepetéssel, csak gyűjtőknek, és még sokan mások."